Geen minimale bestelhoeveelheid per product
Gratis verzending vanaf € 320
30 dagen geld-terug-garantie
Binnen 24 uur klaar voor verzending

Groothandel Piercing Materiaal

Inhoudsopgave

groothandel piercing materiaal

Groothandel Piercing Materiaal voor Professionals

piercing materiaal - gesteriliseerde naalden

EO-gas gesteriliseerde naalden in bulk

Piercing naalden zijn een essentieel onderdeel in ons assortiment aan groothandel piercing materiaal voor de Nederlandse markt. Deze piercing supplies heeft iedere professionele piercer nodig. Deze piercing accessoires van 50 mm lang zijn verkrijgbaar in groothandel dozen en in verschillende maten: Van 20g (0,8 mm) tot 6g (4 mm). Een doos met de kleinere maten 20g (0,8mm) tot 12g (2 mm) bevat 100 piercing naalden en een doos met naalden van 10g (2,5 mm), 8g (3,2 mm) en 6g (4 mm) bevat 50 stuks.

Materiaal

316L chirurgisch staal

piercing materiaal - klemmen

Wegwerp klemmen voor eenmalig gebruik

Klemmen zijn handige piercing supplies die zorgen voor een veilige grip zodat de naald nauwkeurig en soepel kan worden gebruikt tijdens de procedure. Deze met EO-gas gesteriliseerde piercing supplies worden geleverd met verschillende punten: rond, rond met gleuf, driehoekig, driehoekig met gleuf en universeel. Ze zijn allemaal gemaakt voor eenmalig gebruik en worden verkocht in zwart en roze, met of zonder logo. Ze worden per stuk verkocht in verpakkingen van 10 of 50 stuks.

Materiaal

Plastic

piercing materiaal - sets

Piercing sets

Deze professionele piercing sets voor Nederland zijn perfect voor piercers die op zoek zijn naar gemak. Onze groothandel piercing sets worden geleverd met verschillende soorten piercing benodigdheden en lichaamssieraden, zoals navelsieraden, labrets en captive bead rings (CBR’s). Deze worden gebruikt voor een groot aantal verschillende piercings, waaronder rook-, tong-, neus-, navelpiercings en meer. Groothandel piercing sets zijn verkrijgbaar in dozen met 100 stuks.

Materiaal

316L chirurgisch staal en titanium G23

Industriële sterilisatie van piercing benodigdheden en sieraden

Ethyleenoxide gassterilisatie

Ethyleenoxide (EO) is een gas dat wordt gebruikt voor het steriliseren op lage temperatuur. Met deze methoden worden alle micro-organismen verwijderd, waaronder bacteriën, virussen en schimmels. Deze sterilisatiemethode is vooral bekend in de medische wereld maar wordt ook gebruikt om groothandel piercing materiaal en sieraden te steriliseren. Vanwege de risico’s die dit gas met zich mee brengt, wordt onze sterilisatie onder strikte voorwaarden uitgevoerd in een professional ziekenhuis. Het langdurige maar effectieve proces omvat professionele beluchting van de lichaamssieraden en piercing supplies om te voorkomen dat eventueel gas vrij komt. Al ons groothandel piercing materiaal voor Nederland is gesteriliseerd volgens de gecertificeerde kwaliteitsnorm ISO 9001:2008 en JCI. Dit is in lijn met de kwaliteitsnormen die ziekenhuizen gebruiken voor hun gereedschap en apparatuur. De vacuüm verzegelde verpakkingen zijn geschikt voor alle piercing benodigdheden voor piercings professionals in Nederland.

Autoclaaf sterilisatie

Een autoclaaf wordt veel gebruikt in ziekenhuizen en kan apparatuur steriliseren met behulp van stoom onder druk. Wanneer een professionele autoclaaf wordt gebruikt, is het uiterst geschikt voor het steriliseren van groothandel piercing materiaal. Een kwalitatief goede autoclaaf is echter erg prijzig. De piercing benodigdheden en sieraden die gesteriliseerd moeten worden, worden in aparte sterilisatie verpakkingen geplaatst. Iedere autoclaaf heeft andere instellingen om piercing supplies en sieraden te steriliseren, dus het is van belang om altijd de handleiding te controleren. Ook is het belangrijk om het sterilisatieproces met speciale handschoenen uit te voeren om kruisbesmetting te voorkomen.

Hoewel het voornamelijk in de medische wereld wordt gebruikt, wordt het ook gebruikt om groothandel piercing materiaal en andere piercing supplies te steriliseren.

Reiniging van piercing benodigdheden en sieraden

Er zijn verschillende methoden mogelijk om lichaamssieraden en piercing benodigdheden te reinigen. Reinigen is niet hetzelfde als steriliseren omdat niet alle micro-organismen gegarandeerd gedood worden. Een veel gebruikt medisch reinigingsmiddel dat natriumdodecylbenzeensulfonaat, natriumbicarbonaat en natriumtripolyfosfaat bevat is één van de opties. Hiervoor zijn warm water, een staalborstel en rubberen handschoenen nodig. Een ander alternatief is een chemisch bad met Wavicide of een vergelijkbaar middel op basis van glutaaraldehyde. Het is belangrijk dat dit gedaan wordt in een goed geventileerde ruimte. De lichaamssieraden en het groothandel piercing materiaal worden hierbij een tijdje geweekt en zorgvuldig afgespoeld in koud gedestilleerd water.

Naast de bovenstaande methoden kan er ook gekozen worden voor een alcoholbad van minimaal 15 minuten. Houd er rekening mee dat alcohol de lichaamssieraden en piercing benodigdheden kunnen verkleuren en de huid kunnen irriteren. Dit komt omdat alcohol een droogmiddel is. In plaats hiervan kan peroxide gebruikt worden maar dit kan een nare geur achterlaten. Lichaamssieraden voor orale piercings kunnen voor gebruik gereinigd worden met een antiseptische spoeling of mondwater.

Andere simpele methoden zijn het voorzichtig baden van de lichaamssieraden en piercing supplies in kokend water voor tenminste 15 tot 20 minuten of door ze te baden in warm water met een speciale, geurvrije zeep.

Essentiële piercing benodigdheden gemaakt voor Nederland

Het groothandel piercing materiaal dat we aanbieden in Nederland zijn piercing supplies zoals klemmen tot aan naalden. Deze worden verkocht per stuk, in dozen, en in piercing sets. De sets bevatten EO-gas gesteriliseerde lichaamssieraden en de juiste naalden. Deze professionele sets met groothandel piercing materiaal zijn beschikbaar in G23 titanium of chirurgisch staal. We hebben een uitgebreide selectie met professionele piercing supplies die professionele piercers kunnen kopen tegen de laagste prijzen.

Piercing klemmen

Klemmen zijn piercing supplies die worden gebruikt om weefsel op zijn plaats te houden en ze kunnen ook helpen bij het plaatsen, open maken, of sluiten van piercings. Daarnaast kunnen ze gebruikt worden voor het vasthouden van gaas of het uitoefenen van druk op het weefsel om de bloedstroom te verminderen. Piercing klemmen worden het vaakst gebruikt voor wenkbrauw-, lip-, wang-, tong-, tragus-, tepel- en genitale piercings. Deze wegwerpbare piercing tools zijn gesteriliseerd met EO-gas en zijn beschikbaar in 5 vormen:

  • Klemmen met ronde punt
  • Klemmen met ronde punt en gleuf
  • Gesloten Pennington klemmen
  • Pennington klemmen met gleuf
  • Universele Pennington klemmen

Piercing klemmen zorgen voor een stevige grip zodat de naald nauwkeurig en soepel gebruikt kan worden. Alle piercing klemmen zijn gemaakt voor eenmalig gebruik en zijn gesteriliseerd zodat deze direct gebruikt kunnen worden nadat ze uit de verpakking gehaald worden. Dit professionele groothandel piercing materiaal wordt in Nederland verkocht in verpakkingen met 10 of 50 stuks.

Individueel verpakte gesteriliseerde naalden

Geen piercing kan worden gezet zonder het belangrijkste gereedschap, de piercing naald. Piercing naalden verschillen van gewone naalden omdat ze hol zijn, waardoor het gepiercte weefsel gemakkelijk kan worden verplaatst. Piercing naalden zijn speciaal gesneden door lasers en hebben een driehoekige punt om scherpte te garanderen. Ze worden met de hand vastgehouden voor een snelle en nauwkeurige beweging. Onze piercing naalden worden geproduceerd in verschillende maten en de grootte van de benodigde naald is afhankelijk van het piercing type en de dikte van de sieraden die gebruikt zullen worden. Voor optimaal gemak worden gesteriliseerde naalden per stuk verkocht. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van de verschillende soorten piercings en de aanbevolen naalddikte.

Soort piercingDikte van de naald
Bridge14g (1,6 mm), 12g (2,0 mm)
Cartilage18g (1,0 mm), 16g (1,2 mm)
Wang14g (1,6 mm), 12g (2,0 mm)
Dermal14g (1,6 mm)
Oor (tragus, helix, rook)16g (1,2 mm)
Oor (conch, daith)14g (1,6 mm)
Oorlel20g (0.8mm), 18g (1,0 mm), 16g (1,2 mm), 14g (1,6 mm)
Wenkbrauw16g (1,2 mm), 14g (1,6 mm)
Frenum14g (1,6 mm), 12g (2,0 mm), 10g (2.5mm)
Industrial14g (1,6 mm)
Lip (stud)16g (1,2 mm), 14g (1,6 mm), 12g (2,0 mm)
Navel Piercing14g (1,6 mm), 12g (2,0 mm)
Tepel14g (1,6 mm), 12g (2,0 mm), 10g (2.5mm)
Neus18g (1,0 mm), 16g (1,2 mm)
Prince Albert12g (2,0 mm), 10g (2,5 mm), 8g (3 mm), 6g (4 mm)
Septum16g (1,2 mm), 14g (1,6 mm), 12g (2,0 mm)
Surface16g (1,2 mm), 14g (1,6 mm), 12g (2,0 mm)
Tong14g (1,6 mm), 12g (2,0 mm)
Clithood (horizontaal en verticaal)14g (1,6 mm), 12g (2,0 mm), 10g (2.5mm)

Piercing naalden en sets

Voor extra gemak worden piercing sets en benodigdheden ook in bulk verkocht. Deze sets van 100 stuks bevatten met gesteriliseerde piercing naalden die gemaakt zijn van 316L chirurgisch staal. De sets worden geleverd met de lichaamssieraden voor nieuwe piercings. Deze piercing sets zijn perfect voor alle nieuwe piercings omdat ze gemaakt zijn van G23 titanium (Ti6Al4V ELI) dat voldoet aan ASTM F-136. Ook zijn er vele opties in 316L chirurgisch staal, dat hypoallergeen is. Onze piercing sets zijn verkrijgbaar in Nederland zijn geschikt voor verschillende piercings, zoals tepel-, navel-, wenkbrauw sieraden, labrets en ronde barbells. Allen komen in een hoeveelheid aan lengtes en maten.

Receiving tubes

Receiving tubes zijn holle buisjes die worden gebruikt om het weefsel te ondersteunen. Ze worden meestal gebruikt als piercing instrument voor bepaalde neus-, kraakbeen- en Prince Albert piercings. Nadat de naald door het weefsel is gegaan, voorkomt de receiving tube dat de scherpe punt van de naald het omringende weefsel raakt.

Steriele piercing naalden kopen

Professionele piercers uit heel Nederland kunnen steriele piercing naalden en supplies kopen, per stuk of in dozen van 50 of 100 stuks. Deze worden ten alle tijden verpakt in speciale steriele verpakkingen en zijn gemaakt voor eenmalig gebruik. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en de dozen met piercing supplies voor Nederland bevatten naalden van 15g (1,4 mm), 13g (1,8 mm) en 6g (4 mm). Piercing naalden bestellen kun je in Nederland eenvoudig combineren met het kopen van andere piercing materialen. Voor nieuwe piercings dienen altijd hypoallergene en biocompatibele materialen gebruikt te worden om complicaties zoals afstoting en verplaatsing te voorkomen. Al ons groothandel piercing materiaal en lichaamssieraden in Nederland zijn gemaakt van hoogwaardige materialen.

Groothandel piercing materiaal

MateriaalEigenschappen
316L chirurgisch staalChirurgisch staal is een hitte- en corrosiebestendige biocompatibele versie van roestvrij. Het een geschikt materiaal voor alle professionele piercing benodigdheden en lichaamssieraden. Chirurgisch staal kan ook geproduceerd worden in kleuren zoals zwart, roségoud en goud.
Titanium G23ASTM F-136 titanium (Ti6Al4V ELI) wordt medisch gebruikt voor implantaten omdat het zeer goed bestand is tegen corrosie. Titanium kan worden geanodiseerd om kleuren te creëren zoals: metallic blauw, metallic groen, metallic paars en meer.
925 zilverZilver heeft de glans van chirurgisch staal als titanium, maar is kostbaarder. Het materiaal is van hoge kwaliteit en is ideaal is voor bijvoorbeeld zilveren neusringen. Het wordt echter niet vaak gebruikt voor piercing supplies in Nederland, omdat het daarvoor te prijzig is.
GoudEen van de meest gewilde materialen voor lichaamssieraden is goud. Het is hypoallergeen en wordt ook geproduceerd in wit- en roségoud. Om 9 kt, 14 kt en 18 kt goud te produceren, wordt de pure vorm van het materiaal altijd gemengd met zilver of koper om het sterker en betaalbaarder te maken. Vanwege de kostbaarheid van goud, wordt het niet vaak gebruikt voor piercings in Nederland, maar vaker voor ringen en kettingen.
PTFEPTFE is een flexibel en biocompatibel plastic dat ideaal is voor piercings op lichaamsdelen waar de huid veel beweegt of uitzet. De lengte kan gemakkelijk worden aangepast zodat het bij de behoeften van de klant past. Het is daarnaast ook licht en comfortabel om te dragen.
BioFlexBioFlex is een plastic dat speciaal is ontwikkeld om de genezing van piercings te bevorderen. Het is vergelijkbaar met PTFE, hittebestendig, buigbaar en erg praktisch voor klanten met een actieve levensstijl.
AcrylAcryl is biocompatibel is en voordelig. Wanneer het gebruikt wordt voor de piercing balletjes van een titanium of chirurgisch staal staafje is het veilig voor nieuwe piercings omdat het dan niet in contact komt met de huid. Wanneer de piercing volledig genezen is, kan er gekozen worden voor sieraden die geheel van acryl zijn gemaakt.
SiliconeSilicone is geschikt is voor klanten met metaal allergieën. Het is een alternatief voor acryl, BioFlex of PTFE maar het is zachter en flexibeler. Het wordt meestal gebruikt voor tunnel oorbellen.

Professioneel groothandel piercing materiaal kopen

Als professionele piercer in Nederland, is het hebben van een compleet assortiment aan groothandelsproducten een essentieel onderdeel om aan de verwachtingen van de klant te voldoen. Het is belangrijk voor piercing- en tattooshops om piercing benodigdheden en sieraden te hebben die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en hygiënenormen. Door alleen professionele en zeer hygiënische producten te gebruiken, wordt het optreden van infecties, verplaatsing en afstoting van de piercings verkleind. Er zijn verschillende manieren om groothandel piercing materiaal en benodigdheden te reinigen. Steriele piercing naalden online kopen en andere gesteriliseerde piercing benodigdheden is een eenvoudige optie die tijd en geld bespaart en het zorgt voor een probleemloos genezingsproces. In onze online winkel bieden we een grote verscheidenheid aan groothandel piercing materiaal en lichaamssieraden aan. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende biocompatibele materialen en verschillende maten.

EO-gas sterilisatie is een kosteneffectieve optie voor de lange termijn. Steriel groothandel piercing materiaal voor Nederland is voor het gemak in individuele verpakkingen verzegeld. Ze zijn in een grote variatie verkrijgbaar via onze online piercing groothandel en zijn geschikt voor alle professionele piercing studios.

Naast groothandel piercing materiaal, verkopen we ook een selectie aan losse onderdelen voor klanten die bepaalde onderdelen van hun piercings willen vervangen. Dit is een belangrijk onderdeel van de voorraad aan piercing benodigdheden voor iedere professionele piercer. Deze losse onderdelen voor groothandel piercing materiaal worden verkocht in verschillende materialen en stijlen.

Materialen voor neus-, tepel- en oorpiercings, zoals industrial barbells, labrets, twisters en doorlopende ringen worden geproduceerd in 316L chirurgisch staal en titanium ASTM F-136 conform Ti6Al4V ELI. Deze materialen zijn uiterst veilig zijn voor nieuwe piercings. Deze items worden geleverd in de juiste maat om complicaties zoals in nieuwe piercings, zoals verplaatsing of afstoting, te voorkomen. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Klanten kunnen deze eerste piercings verwisselen zodra de genezing is voltooid. Al het groothandel piercing materiaal wordt in bulk verkocht vanuit onze online groothandel.

Als professionele piercer is het essentieel om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van de klant. Het is belangrijk voor piercing- en tattooshops om piercing benodigdheden te hebben die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en hygiënenormen. Door alleen hygiënische producten te gebruiken, wordt het risico op infecties en afstoting geminimaliseerd. Er zijn verschillende reinigingsprocessen die kunnen worden toegepast op de benodigdheden. Ons gesteriliseerde groothandel piercing materiaal dat in Nederland wordt verkocht, zijn een makkelijke optie om tijd en geld te besparen en zorgen voor een probleemloos genezingsproces. In onze groothandel bieden we een grote verscheidenheid aan lichaamssieraden, evenals piercing supplies en benodigdheden. Deze zijn verkrijgbaar in een reeks biocompatibele materialen en verschillende maten. Bezoek onze online winkel om alle professionele piercing accessoires te bekijken.

EO-gas sterilisatie is een kosteneffectieve optie voor de lange termijn. Steriel groothandel piercing materiaal voor Nederland is voor het gemak in individuele verpakkingen verzegeld. Ze zijn in een grote variatie verkrijgbaar via onze online piercing groothandel en zijn geschikt voor alle professionele piercing studios.

De nazorg van piercings

De genezingstijd van iedere piercing is anders, en hoewel de protocollen voor nazorg enigszins kunnen verschillen, moeten de instructies altijd worden verstrekt door ervaren piercers. Deze moeten al doorgenomen worden voordat de piercingprocedure wordt gestart, zodat de vereiste inzet wordt begrepen. Een goede nazorg minimaliseert de kans op infecties, verplaatsing en afstoting.

Na het piercen kan het enigszins bloeden, opzwellen, verkleuren, jeuken, of blauw worden. Er verschijnt meestal een wit gele afscheiding die zal opdrogen. Dit mag niet geforceerd weggenomen worden. Ook de lichaamssieraden mogen niet met geforceerd verplaatst of verdraaid worden. Piercings lijken vaak snel genezen te zijn, maar omdat genezing vanaf het oppervlak naar binnen toe plaatsvindt, kan het binnenste weefsel nog steeds gevoelig zijn terwijl de buitenkant er normaal uitziet.

Voordat de piercing aangeraakt wordt om het te reinigen, moeten de handen gewassen worden. Reinigingsoplossingen, zoals steriele zoutoplossingen, moeten worden gebruikt om de piercing en het lichaamssieraad schoon te maken. Het gemakkelijkst is om de zoutoplossing op een ​​schoon gaasje te doen en dan voorzichtig op de piercing te deppen. Dit moet 2 tot 6 keer per dag worden gedaan, afhankelijk van het type piercing. Alcohol, waterstofperoxide en zepen die triclosan bevatten moeten worden vermeden, omdat deze de huid kunnen uitdrogen. Om de huid weer te drogen, kan schoon wegwerppapier gebruikt worden.

Dragers moeten worden geadviseerd om tijdens de genezingsperiode stress, drugs, overmatige cafeïne, nicotine en alcohol te vermijden.