Geen minimale bestelhoeveelheid per product
Gratis verzending vanaf € 320
30 dagen geld-terug-garantie
Binnen 24 uur klaar voor verzending

TUNNELS EN PLUGS PIERCINGS

Inhoudsopgave

plug en tunnel oorbellen groothandel

Van 1.2 mm tot 52 mm

Premium groothandel oor tunnels en plugs

Wij bieden een ruim assortiment aan piercings voor gestretchte oorlellen, zoals piercing plugs, piercing tunnels, flesh tunnels, stretchers en tapers. De materialen die voor dit soort piercings gebruikt worden zijn onder andere organische materialen zoals hout, been, hoorn, steen, bamboe, silicone en glas. De zwaardere stenen piercing tunnels zijn een populaire keuze uit ons plugs en tunnel oorbellen assortiment. Als je online tunnels of plugs koopt, is het belangrijk om bewust te zijn van de verschillen in de materialen. Organisch materialen zoals hout ademend bijvoorbeeld beter dan metaal of kunststof, maar houten tunnel oorbellen en plugs bevatten microscopisch kleine gaatjes die bacteriën kunnen vasthouden, dus deze moeten op zijn tijd vervangen worden. Daarnaast kunnen houten oor tunnels en plugs niet gesteriliseerd worden waardoor ze dus niet geschikt zijn voor nieuwe piercings. Daarom zijn piercings voor gestretchte oren vaak gemaakt van acryl of metaal.

tunnel oorbellen van chirurgisch staal

Chirurgisch staal

Chirurgisch stalen tunnels en plugs kopen is een keuze die veel piercers maken. Het materiaal is biocompatibel en wordt geleverd in effen en glanzende versies maar ook in PVD-vergulde versies in verschillende kleuren. Het grote voordeel van chirurgisch stalen oor tunnels en plugs is dat het oppervlak 100% glad is en daardoor wrijving vermindert en dus irritatie voorkomt. Groothandel tunnels en plugs van chirurgisch staal zijn verkrijgbaar double flared, single flared, en cilindrische versies met O-ringen. Ook zijn er schroefbare varianten te koop met inwendige schroefdraad.

tunnel oorbellen van G23 titanium

Titanium G23

ASTM F-136 titanium (Ti6Al4V ELI) is een biocompatibel materiaal dat lichter is dan chirurgisch staal. De prijs is vaak net wat hoger. Titanium piercing tunnels zijn beschikbaar in schroefbare of double flared tunnels.

piercing tunnels en piercing plugs van steen

Piercing tunnels en piercing plugs van steen

De stenen piercings zijn zwaarder dan piercings van andere materialen, maar vele klanten ervaren dit zware gevoel als prettig. De stenen collectie bevat meer plug groothandel producten dan tunnel oorbellen en bevat versies gemaakt uit amethist, groene fluoriet, witte howliet, turquoise, groene glitterzandsteen, lapis lazuli, rode agaat, zwarte onyx, tijgeroog, maansteen, hematiet, rozenkwarts, groene jade, kristal kwarts, rhodoniet en ivoorsteen. De stenen tunnels en plugs collectie bestaat uit een grote hoeveelheid aan double flared piercing plugs, piercing tunnels en tapers.

tunnel oorbellen van premium acryl

Premium acryl

De selectie van acryl piercings zijn erg licht en comfortabel en worden gemaakt in een grote hoeveelheid aan kleuren maar ook in transparant, glow-in-the-dark en gemixte kleuren. Daarnaast zijn er ook glitter varianten die overdag glinsteren en ‘s nachts oplichten. Acryl is voordeliger dan chirurgisch staal en steen en biedt daarnaast meer mogelijkheden tijdens de productie. De acryl piercing plugs en flesh tunnels worden daardoor geleverd in zowel double flared als schroefbare versies.

plug en tunnel oorbellen van houten

Houten tunnel en plug groothandel

Het meest gebruikelijke organische materiaal is hout. Niet alleen is dit materiaal erg licht, de nerven van de verschillende houtsoorten zorgen ook voor unieke kleuren en motieven. Het aanbod aan houten tunnels en plugs bevat enkel hout van hoge kwaliteit: sawo, teak, kokosnoot, batik, palm, ebbenhout, sono, areng, krokodil en jackfruit. De meeste organische groothandel flesh tunnels en plugs zijn double flared. We leveren echter ook O-ring types en single flared tunnel oorbellen.

plug en tunnel oorbellen van hoorn en bot

Hoorn en bot tunnel en plug groothandel

Uiteraard wordt onze hoorn en bot enkel gewonnen van gestorven dieren. Er zijn zowel zwarte als witte tunnel oorbellen varianten beschikbaar. Door de karaktereigenschappen van het materiaal, worden deze piercings voor gestretchte oorlellen enkel geproduceerd in double flared versies.

tunnel oorbellen van silicone

Silicone plug groothandel

Silicone is een synthetische plastic polymeer dat koolstof bevat en een vergelijkbare textuur heeft met rubber. De eigenschappen van silicone staan het toe om gemakkelijk verschillende vormen en maten te produceren, zoals bijvoorbeeld driehoeken. Het materiaal is biocompatibel en waterafstotend, waardoor de producten ideaal zijn voor klanten met een actieve levensstijl. De groothandel flesh tunnels en plugs zijn erg comfortabel dankzij het lichte gewicht en zachte gevoel. Silicone plugs en tunnel oorbellen zijn beschikbaar in huidskleuren maar ook in felle en gemengde kleren. Alle groothandel silicone tunnels en plugs zijn double flared en worden niet alleen in de standaard ronde vorm gemaakt, maar ook in vierkante en driehoekig.

Het oprekken van de oorlel wordt gezien als een vorm van lichaamsmodificatie die de laatste jaren steeds meer aan populariteit wint. Klanten met gestretchte oorlellen hebben een groot aantal mogelijkheden aan opvallende piercing keuzes. Het is daarom geen verrassing dat er steeds meer vraag is naar groothandel tunnels en plugs. De oorlel is het meest opgerekte lichaamsdeel wereldwijd en het proces voor plugs en tunnel oorbellen is een langzame en soms pijnlijke procedure. Het stretchen kan niet ongedaan gemaakt kan worden en is dus permanent. De onderstaande richtlijnen helpen professionele piercers om klanten beter te adviseren wanneer zij hun oorlellen willen stretchen.

Oor stretchen: alles wat je moet weten

Wanneer een klant nog nooit piercing tunnels heeft gehad, zijn er twee keuzes. De makkelijkste keuze is het kopen van fake tunnels en plugs, waarvoor niet altijd een piercing is vereist. Als de klant echter belangstelling heeft voor permanent gestretchte oren met een plug groothandel producten, dan is de volgende informatie van belang. De meest verkochte maat tunnels en plugs is 14g (1.6 mm). Wanneer de klant al een tijdje gepiercete oren heeft, zal het net wat makkelijker zijn om het stretchen te starten. De kleinste maat piercing waarmee begonnen zal worden is 20g (0.8 mm). Opeenvolgend kunnen de oorlellen gestretcht worden met 18g (1 mm) piercing. Het is belangrijk om klanten altijd te informeren om geen maten over te slaan, zeker niet in het begin.

Het wordt aangeraden om minstens een maand te wachten om over te gaan naar de volgende maat. Echter is 6-8 weken of langer idealer. De hoofdregel is dat hoe langer gewacht wordt tussen oprekkingen, hoe gezonder de oorlellen zullen blijven. Dit kan ook de vorming van littekenweefsel voorkomen. Naarmate de oor piercings groter worden, neemt ook de aanbevolen tijd tussen het oprekken toe. Bijvoorbeeld, tussen 14g tot 12g is een wachttijd van minimaal 1-2 maanden ideaal. Van 12g naar 10g wordt minimaal 2-3 maanden aanbevolen. Van 8g naar 6g, van 6g naar 4g, en van 4g naar 2g, moet de periode tussen het oprekken minimaal 3-4 maanden duren. Tussen alle stretches daarna zullen minimaal 4-6 maanden moeten zitten. Het is belangrijk dat klanten altijd naar hun lichaam luisteren en waar nodig nog langer te wachten met het verder stretchen.

De grootste fout die klanten kunnen maken bij het oprekken van oorlellen met piercing plugs is het te snel door te gaan naar een grotere maat. Het stretchen van oorlellen is een lang en traag proces en de algemene regel voor alle tunnels en plugs is om bij elke stretch slechts één maat groter te kiezen. De oorlellen hebben dan de tijd om te genezen voordat een nieuwe oprekking begint. We raden professionele piercers die tunnels en plugs kopen aan om materialen die bacteriën kunnen ophopen of irritatie kunnen veroorzaken niet aan te bevelen voor nieuwe piercings en stretches, aangezien dit de genezing kan vertragen. Dit helpt schade en vorming van littekenweefsel te voorkomen.

Het oprekken van de oorlellen zou niet veel pijn mogen veroorzaken, enkel een tintelend, ongemakkelijk of prikkend gevoel. Als de oorlel gespannen of pijnlijk aanvoelt na het inbrengen van onze plug groothandel of tunnels oor producten, dan kan het zijn dat de maat te groot is en er een kleinere maat ingebracht moet worden. Extreme pijn is een duidelijk signaal dat het oprekken van de piercing tunnels te snel gaat. Wanneer dit het geval is, verklein de maat dan onmiddellijk en geef het een paar weken extra genezingstijd. Intussen is het gewenst om minstens twee keer per dag olie op de oorlellen aan te brengen om de behandeling te versnellen.

‘’Voordat er overgegaan wordt op de volgende oprekking, dient minimaal één maand gewacht te worden, maar het best nog langer.’’.

De verschillende soorten oor tunnels en plugs

De plug groothandel collectie bevat ook tunnel oorbellen, tapers en expanders. De producten zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit maar worden aangeboden tegen een aantrekkelijke prijs. Professionele piercers die oor tunnels webshop of plug groothandel producten online kopen, kunnen kiezen uit verschillende organische en niet-organische materialen, diverse kleuren, unieke maten en buitengewone ontwerpen. Plug groothandel producten zijn massief en meestal cilindervormig en om ze stevig op hun plaats te houden, zijn er versies waarbij de randen groter zijn of er gewerkt wordt met ringen. Daarnaast zijn er ook schroefbare versies van oor piercing plugs. Tunnel oorbellen hebben dezelfde vorm als plugs maar zijn hol in het midden, waardoor je er doorheen kunt kijken.

Hoe tapers, tunnels en plugs inbrengen

Het beste moment om tapers, tunnels en plugs in te brengen is net na een warme douche. Het warme water maakt de huid wat losser en meer ontspannen, waardoor het inbrengen eenvoudiger en comfortabeler aanvoelt. Voor tapers kan eventueel glijmiddel gebruikt worden. Dit dient aangebracht te worden op de taper zelf. De taper dient pijnloos en in een vloeiende beweging doorgeduwd te worden tot het juist punt bereikt is.

Double flared piercing plugs dienen enkel gedragen te worden wanneer de oor piercing volledig genezen is. Deze zijn niet geschikt om te stretchen.

Om de double flared plugs en tunnel piercings in te brengen gebruik je de “button up” methode, waarbij je de piercing op dezelfde manier inbrengt als een knoop van een kledingstuk.

Het oor moet opgerekt zijn tot minstens de grootte van de flare, zo niet groter. Het forceren kan ervoor zorgen dat de oorlel scheurt, met littekens, blowouts en slechte genezing als gevolg.

Tunnel en plug groothandel producten

Het aanbod aan materialen is zeer uitgebreid en varieert van titanium, chirurgisch staal, acryl en silicone tot organische materialen als steen, hout, bot en hoorn. Via onze website vind je dus ook een ruim assortiment aan hoogwaardige houten tunnels en plugs, silicone plugs en stenen plugs. Onze tunnels en plugs worden geproduceerd in verschillende maten en varianten, zoals single flared, double flared, met O-ringen en met schroefdraad. Enkele van de meest verkochte ontwerpen bevatten kristallen en patronen. Professionele piercers kunnen alle premium producten per stuk, in bulk en op displays kopen.

Stenen oor plugs kopen

Stenen plugs zijn gebruikelijker dan stenen tunnels en worden voornamelijk verkocht aan klanten die op zoek zijn naar een zwaarder gevoel. Deze hoogwaardige plug groothandel producten zijn double flared en variëren meestal van 4 mm tot 20 mm, hoewel er ook kleinere en grotere plugs beschikbaar zijn. Onze groothandel stenen plugs zijn gemaakt van verschillende materialen en alle groothandel plugs worden verkocht in een diversiteit aan kleuren.

Materiaal

Verschillende steensoorten

Tunnels met kristallen en een beschermende laag

Oor tunnels zijn gemaakt van hoogwaardig chirurgisch staal. Er zijn zowel massieve, geanodiseerde als PVD-vergulde versies verkrijgbaar, met of zonder kristallen. De kristallen zijn Ferido-gelijmd en bedekt met een harslaag die een langdurige schittering geeft aan de tunnels oor producten en garandeert dat de kristallen niet los laten. Deze producten worden geleverd in double flared versies en versies met schroefdraad. Deze oor tunnels zijn beschikbaar in XL maten tot 52 mm.

Materiaal

316L chirurgisch staal, geanodiseerd staal, en PVD-verguld staal

Tunnels en plug groothandel displays

Door groothandel plugs en tunnel oor producten op displays te plaatsen oogt de piercingstudio overzichtelijk en georganiseerd. Dit zorgt vaak voor extra belangstelling bij klanten. Piercing sieraden displays met tunnels en plugs zijn geschikt voor op de toonbank maar kunnen ook geplaatst worden in vitrines, kasten of planken.

Materiaal

316L chirurgisch staal, geanodiseerd staal, PVD-verguld staal, acryl, steen, hout en silicone